Maria Jotuni

-MARIA JOTUNI: ARKIELÄMÄÄ.

ISBN (PDF): 978-952-5917-90-1. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita. Hän opiskeli yliopistossa estetiikkaa, historiaa ja kirjallisuuden historiaa, ja kiinnostui kaunokirjallisuudesta, alkaen tehdä novelleja, joista ensimmäisiä ilmestyi sanomalehdissä 1900-luvun ensimmäisinä vuosina.  Hän tunsi varsin tarkoin sen ajan suurten kirjailijoiden tuotantoa, sekä seurasi hyvin aikansa virtauksia. Maria Jotunin teoksien voidaan sanoa muodostavan lähes toisiinsa liittyvän kokonaisuuden, ilmestymisaikansa mukaan. Tyylillisesti hänen tuotantoaan voisi luonnehtia psygologiseksi realismiksi, ja taipumuksiltaan hän oli ilmeisen mieltynyt juuri novelleihin. Maria Jotunin teokset rohkaisevat ajattelemaan ja tekemään johtopäätöksiä. Arkielämää on hänen ensimmäinen romaaninsa, joka on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1909. Se on kuvaus savolaisen maalaisyhteisön kuvaus kaikesta elämään liittyvästä, omana aikanaan, sekä myös luonnosta. Se on ns. yhdenpäivän romaani, joka oli muotona ajalleen uutta. Kirjan tekniikkaa kehui palautteessaan myös Juhani Aho. E-kirjassa on 32 sivua.

-MARIA JOTUNI: AVONAINEN LIPAS, Ajatelmia.

ISBN (PDF): 978-952-5917-92-5. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita. Hän opiskeli yliopistossa estetiikkaa, historiaa ja kirjallisuuden historiaa, ja kiinnostui kaunokirjallisuudesta, alkaen tehdä novelleja, joista ensimmäisiä ilmestyi sanomalehdissä 1900-luvun ensimmäisinä vuosina.  Hän tunsi varsin tarkoin sen ajan suurten kirjailijoiden tuotantoa, sekä seurasi hyvin aikansa virtauksia. Maria Jotunin teoksien voidaan sanoa muodostavan lähes toisiinsa liittyvän kokonaisuuden, ilmestymisaikansa mukaan. Tyylillisesti hänen tuotantoaan voisi luonnehtia psygologiseksi realismiksi, ja taipumuksiltaan hän oli ilmeisen mieltynyt juuri novelleihin. Maria Jotunin teokset rohkaisevat ajattelemaan ja tekemään johtopäätöksiä.  Avonainen lipas on julkaistu vuonna 1929. Siinä on ajatelmia, jotka avaavat todella hienolla tavalla hänen ajatusmaailmaansa. E-kirjassa on 18 sivua.

-MARIA JOTUNI: HUOJUVA TALO.

ISBN (PDF): 978-952-5917-96-3. OVH-hinta: 25,00 €, sis. alv 24 %

Maria Jotunin Huojuva talo -romaani valmistui vuonna 1935. Se kertoo Leasta ja Eerosta, jotka avioituvat, mutta huomaavat pian olevansa toisilleen täysin sopimattomia. Avioliitosta muodostuu todellinen painajainen. Heille  syntyy useita lapsia, joka ei kuitenkaan helpota tilannetta. Jotuni kuvaa pariskunnan elämää merkillisen tarkasti, ja sillä on arveltu olevan myös liittymäkohtia kirjailijan omaa elämään. E-kirja sisältää 148 sivua.

-MARIA JOTUNI: JUSSI JA LASSI.

ISBN (PDF): 978-952-5917-98-7. OVH-hinta: 11,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on luonnehtinut kertomustaan seuraavasti: "Jussi ja Lassi sisältää piirrelmiä lasten elämästä, suoranaisia poimintoja heidän omasta jutustelustaan, kun samalla tapahtuva leikki ja liikehtiminen on jätetty kuvaamatta. Lasten omien lauseiden avulla on koetettu saada esille heidän orastelevia ajatuksiansa ja nopeasti läikehtiviä kuvitelmiansa tuolla levottomalla heräämis- ja ulottelemiskaudella (6-8 v.), jolloin ei vielä säännöllinen työ eikä ulkoa omistetut opit paljon kangista heidän ajatustansa. Houkutella näkyville heitä, sellaisina yrityksenä pyytävät seuraavat sivut olla". E-kirjasssa on 18 sivua.

-MARIA JOTUNI: KUN ON TUNTEET

ISBN (PDF): 978-952-7070-08-6. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotunin Kun on tunteet -novelleja on pääasiassa naisten välistä keskustelua naisen asemasta – pienimuotoisia tarinoita parisuhteista ja rakkaudesta, tai rakkauden puutteesta. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1913. E-kirja sisältää 26 sivua.

-MARIA JOTUNI: MARTININ RIKOS

ISBN (PDF): 978-952-7070-10-9. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotunin Martinin rikos on laaja novelli, joka kertoo perheestä, jossa perheen Alvar-poika tekee velkaa, ja aiheuttaa perheelle ongelmia, josta syntyy tragedia. Isä joutuu maksamaan pojan velkoja, ja velkaantuu itse. Koska hänen tulonsa ei riitä perheelleenkään, on välttämätöntä naittaa perheen tytär. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1914. E-kirja sisältää 26 sivua.

-MARIA JOTUNI: MIEHEN KYLKILUU

ISBN (PDF): 978-952-7070-09-3. OVH-hinta: 25 €, sis. alv 24 %

Maria Jotunin Miehen kylkiluu -näytelmä on suomalaisen komedian klassikko, joka ilmestyi vuonna 1914. Teos on kolminäytöksinen huvinäytelmä, jossa keskeisinä aiheina ovat vapaus ja rakkaus. Komedia syntyy herrasväen ja palvelijoiden välisistä väärinkäsityksistä, toiminnan ja puheen välisistä ristiriitaisuuksista, joka yltyy lähes farssiksi. Teosta pidetään mestarillisena. E-kirja sisältää 35 sivua.

-MARIA JOTUNI: MUSTA HÄRKÄ.

ISBN (PDF): 978-952-5917-99-4. OVH-hinta: 11,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on kirjoittanut Musta härkä-kertomuksen lapsille, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 1915. Tarina kertoo perheestä, jonka isä on Jope Pölläkkä ja jolla on taipumuksia vaipua horrostilaan, kertoen siinä outoja asioita. Jopen vaimo, Kaisa on varma, että Jopella on noitakuume, kun Jope arvelee, että kolmesta lapsestaan nuorinta, Liisaa hän pitää suruntuojana perheelle. Mutta huonoterveyksisen Jopen sairastuttua, hän näkee taas unen, jossa lapset ovat marjaretkellä ja peikko vie Liisan, jolloin Jope lähtee kysymään Lappiin tietäjältä neuvoa Liisan löytämiseksi. Kun Jope herää, hän huomaakin Liisan palanneen, ja oppii tätä rakastamaan, eikä enää pidä häntä suruntuojana. Kointähti on perheen härkä ja se myydään silläaikaa. Liisa lähtee tapaamaan sitä unessa, ja saa sen otsasta kolme karvaa, jotka toteuttavat kolme toivomusta. Mitkä ovat nuo toivomukset ja kuinka sitten Liisan käy? E-kirjasssa on 12 sivua.

-MARIA JOTUNI: RAKKAUTTA.

ISBN (PDF): 978-952-5917-89-5. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita. Hän opiskeli yliopistossa estetiikkaa, historiaa ja kirjallisuuden historiaa, ja kiinnostui kaunokirjallisuudesta, alkaen tehdä novelleja, joista ensimmäisiä ilmestyi sanomalehdissä 1900-luvun ensimmäisinä vuosina.  Hän tunsi varsin tarkoin sen ajan suurten kirjailijoiden tuotantoa, sekä seurasi hyvin aikansa virtauksia. Maria Jotunin teoksien voidaan sanoa muodostavan lähes toisiinsa liittyvän kokonaisuuden, ilmestymisaikansa mukaan. Tyylillisesti hänen tuotantoaan voisi luonnehtia psygologiseksi realismiksi, ja taipumuksiltaan hän oli ilmeisen mieltynyt juuri novelleihin. Maria Jotunin teokset rohkaisevat ajattelemaan ja tekemään johtopäätöksiä. Rakkautta oli Jotunin toinen novellikokoelma ja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1907. Rakkautta sai aikaan ilmestyessään suurta huomiota, jakaen myös mielipiteitä. Taiteellisesti se sai kiitosta. E-kirjassa on 25 sivua.

-MARIA JOTUNI: SUHTEITA.

ISBN (PDF): 978-952-5917-91-8. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita. Hän opiskeli yliopistossa estetiikkaa, historiaa ja kirjallisuuden historiaa, ja kiinnostui kaunokirjallisuudesta, alkaen tehdä novelleja, joista ensimmäisiä ilmestyi sanomalehdissä 1900-luvun ensimmäisinä vuosina.  Hän tunsi varsin tarkoin sen ajan suurten kirjailijoiden tuotantoa, sekä seurasi hyvin aikansa virtauksia. Maria Jotunin teoksien voidaan sanoa muodostavan lähes toisiinsa liittyvän kokonaisuuden, ilmestymisaikansa mukaan. Tyylillisesti hänen tuotantoaan voisi luonnehtia psygologiseksi realismiksi, ja taipumuksiltaan hän oli ilmeisen mieltynyt juuri novelleihin. Maria Jotunin teokset rohkaisevat ajattelemaan ja tekemään johtopäätöksiä. Suhteita on kirjailijan ensimmäinen novellikokoelma, joka on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1905. Se käsittelee nimensä mukaisesti miehen ja naisen välisiä suhteita. E-kirjasssa on 20 sivua.

-MARIA JOTUNI: TYTTÖ RUUSUTARHASSA, ynnä muita novelleja.

ISBN (PDF): 978-952-5917-88-8. OVH-hinta: 15,90 €, sis. alv 24 %

Maria Jotuni (1880-1943) on yksi tunnetuimpia suomalaisia kirjailijoita. Hän opiskeli yliopistossa estetiikkaa, historiaa ja kirjallisuuden historiaa, ja kiinnostui kaunokirjallisuudesta, alkaen tehdä novelleja, joista ensimmäisiä ilmestyi sanomalehdissä 1900-luvun ensimmäisinä vuosina.  Hän tunsi varsin tarkoin sen ajan suurten kirjailijoiden tuotantoa, sekä seurasi hyvin aikansa virtauksia. Maria Jotunin teoksien voidaan sanoa muodostavan lähes toisiinsa liittyvän kokonaisuuden, ilmestymisaikansa mukaan. Tyylillisesti hänen tuotantoaan voisi luonnehtia psygologiseksi realismiksi, ja taipumuksiltaan hän oli ilmeisen mieltynyt juuri novelleihin. Maria Jotunin teokset rohkaisevat ajattelemaan ja tekemään johtopäätöksiä.  Novellikokoelma tyttö ruusutarhassa on julkaistu vuonna 1927. E-kirjassa on 38 sivua.